Meiul, cunoscut științific ca Prunus mume, este un fruct originar din regiunea sud-estului Asiei și este strâns legat de familia prunelor și caiselor. A fost domesticit pentru prima dată în China acum peste 3000 de ani și a devenit un simbol cultural important, fiind asociat cu longevitatea […]
Paste cu fasole
PrinteazaPaste cu fasole din: fasole uscata, sare, telina, ulei, usturoi, ceapa si patrunjel verde.
Ingrediente:
- 2 căni fasole uscată
- 1 lingură sare
- 1/2 ţelină de mărime medie cu frunze
- 50 ml ulei
- 1 căţel usturoi răzuit
- 1 cană de ceapă tocată
- 1/4 cană pătrunjel verde tocat
- 2 căni de paste făinoase
Mod de preparare:
Paste cu fasole: Pui fasolea la înmuiat timp de 12 ore, de pe o zi pe alta. A doua zi o scurgi şi o pui la .fiert pentru 3 minute.
O scurgi de apa în care a fiert, pui alta şi repeţi procedura de 3 ori.
Apoi, a 4-a oară, laşi fasolea la fiert cu o linguriţă de sare, ţelina răzuită şi frunzele tocate de ţelină, împreună cu apă, care să acopere fasolea în întregime.
Pui şi pastele să fiarbă în apă cu sare. Intre timp, căleşti ceapa cu usturoiul, pătrunjelul, puţină apă, ulei şi sare.
Peste legumele călite adaugi fasolea fiartă şi mai laşi să fiarbă timp de 5 minute. La final, adaugi pastele fierte şi mai laşi la foc mic încă 10 minute.
Pofta buna!
Aceste salate combină proteinele slabe din carne de pui cu o varietate de legume, frunze verzi și, uneori, fructe și nuci, pentru a crea un echilibru nutritiv ideal. Sunt perfecte atât pentru prânzuri ușoare, […]