Paste fettuccine cu piept de curcan si cimbru
PrinteazaPaste fettuccine cu piept de curcan si cimbru din: paste fettuccine, ulei de măsline, piept de curcan, sare, cimbru, ulei, vin alb dulce, piper negru măcinat, unt, lapte, faina, nucşoară.
Ingrediente:
- 1 pachet paste fettuccine
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 500 g piept de curcan
- sare
- cimbru
- 50 ml ulei
- 150 ml vin alb dulce
- piper negru măcinat
Pentru sos:
- 100 g unt
- 300 ml lapte
- 2 linguri făină
- un praf nucşoară
Mod de preparare:
Pentru început speli pieptul de curcan, îl ungi cu ulei pe toată suprafaţa, îl condimentezi cu sare, piper şi cimbru, iar la sfârşit adaugi vinul. Pui carnea într-o cratiţă şi o introduci în cuptorul preîncălzit.
Intre timp pui pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi apoi le scoţi într-o sită. Le treci printr-un jet de apă, le laşi să se scurgă şi le acoperi cu un capac.
Separat topeşti untul, adaugi făina cernută şi o stingi cu laptele călduţ.
Amesteci încontinuu, să nu se lipească şi condimentezi cu sare, piper şi nucşoară. Sosul alb îl laşi la temperatura camerei. Verifici dacă s-a rumenit pieptul de curcan, îl scoţi din cuptor şi îl feliezi.
Pui pastele pe un platou, adaugi sosul aromat şi feliile de curcan şi presari deasupra piper negru măcinat.
Pofta buna!