Paste cu fructe de mare si sos iute
PrinteazaPaste cu fructe de mare si sos iute din: homar, usturoi, ardei iute, unt, ulei de masline, midii, sepie, creveti, paste, patrunjel, maghiran, ou, rosii, sare de mare, piper.
- 1,5 kg homar
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 ardei iute rosu proaspat, curatat de seminte si feliat
- 30 g unt
- 1 lingura ulei de masline
- 455 g midii vii, curatate
- 115 g sepie, feliata
- 170 g creveti, decorticati
- 455 g paste, fierte al dente
- 1 mana de frunze de patrunjel si maghiran, tocat
- 1 ou, batut
Ingrediente pentru sos:
- 1 lingura ulei de masline
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 ardei iute rosu proaspat, tocat
- 2 conserve a cate 400 g de rosii
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180°C.
Puneti homarii in apa clocotita, fierbeti 15 minute, apoi scoateti din apa.
Cand s-au răcit, scoateti toata carnea din carapace si maruntiti, indepartand toate resturile de carapace.
Pentru a prepara sosul, prajiti carapacea goala si picioarele in ulei de masline, impreuna cu usturoiul si ardeiul iute.
Folosind un capat al facaletului, zdrobiti carapacea. Adaugati rosiile si 1 pahar mare de apa si fierbeti inabusit timp de 1 ora.
Treceti prin sita, asezonati si puneti deoparte sosul.
Intr-un vas mare, puneti unt si ulei de masline si prajiti usor usturoiul si ardeiul iute.
Dati focul mai tare si adaugati midiile, sepia si crevetii. Lasati pe foc 2 minute.
Dupa ce ati luat de pe foc, aruncati toate midiile nedeschise.
Adaugati sosul de rosii, spaghetele fierte, carnea de homar si verdeturile, apoi amestecati.
Impaturiti hartia pergament in doua, ca sa obtineti un pliu, apoi deschideti-o din nou.
Puneti amestecul din fructe de mare in centrul unei jumatati si ungeţi toate marginile cu ou.
Acoperiti cu cealalta jumatate si sigilati punga bine. Puneti cu grija pachetul intr-o tava si coaceti in cuptor aproximativ 10 minute, pana se umfla.
Serviti imediat.
Paste cu fructe de mare si sos iute
Pofta buna!