Paste cu fructe de mare
PrinteazaO reteta de paste cu fructe de mare din: paste, fructe de mare, usturoi, ardei iute, unt, ulei de masline, vin, sare si piper.
- 500 g de paste
- 500 g (1 kg) de fructe de mare congelate
- 3-4 caţei usturoi
- 1 ardei iute
- 1 lingură unt
- ulei de măsline
- 1-2 pahare cu vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pastele se fierb al dente. După fierbere se amestecă cu o lingură de ulei de măsline pentru a nu se lipi între ele. Într-o tigaie mare se încinge puţin ulei de masline şi se căleşte usturoiul (tăiat feliuţe), ardeiul iute (tăiat mărunt). Dacă fructele de mare sunt congelate, se opăresc câteva minute la foc mic.
Separat se topeşte untul şi se stinge cu un pahar de vin alb. Se lasă să scadă vinul puţin şi se pun fructele de mare bine scurse în tigaia cu usturoi şi ardei iute şi se călesc puţin (adăugăm sare şi piper). La sfărşit se sting cu sosul de vin şi unt şi se adaugă pastele. Se poate orna cu niste verdeata.
Paste cu fructe de mare
Pofta buna!