Paste cu fructe şi sos
PrinteazaPaste cu fructe şi sos din: tagliatelle, migdale, alune de padure, struguri rosii, coacaze rosii, zahar brun, portocale, coniac, cuisoare, scortisoara, boia iute, frisca, menta, fistic.
- 400 g tagliatelle
- 100 g migdale
- 50 g alune de padure
- 500 g struguri rosii
- 200 g coacaze rosii
- 200 g zahar brun
- doua portocale
- 75 ml coniac
- doua cuisoare
- un baton de scortisoara
- boia iute
- frisca
- menta verde
- fistic
Mod de preparare:
Strugurii se spală, se curăţă de seminţe şi de pieliţe şi se pun într-o oală. Se toarnă deasupra coniacul, sucul de la portocale, zahărul brun şi un sfert de linguriţă din boiaua iute.
Se adaugă jumătate din cantitatea de coacăze roşii soălate şi scurse de apă, batonul de scorţişoară şi cuişoarele.
Se fierbe până ce compoziţia a început să se îngroaşe ş se ia de pe foc. Se scot cuişoarele şi batonul de scorţişoară, se lasă amestecul aşa cum este sau se pasează cu un blender şi se ţine la răcit, acoperit cu un capac.
Pastele se fierb, se trec printr- un jet de apă rece, se scurg şi se pun în farfurii.
Se toarnă deasupra sosul de fructe cald, se presară migdale şi alune de pădure tocate mărunt sau măcinate şi se servesc imediat.
Se pot servi si cu frisca amestecata cu menta tocata sau frisca cu fistic tocat.
Paste cu fructe şi sos
Pofta buna!