Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat
PrinteazaO reteta de paste fusilli cu cicoare rosie, anghinare si jambon afumat din: fusilli cu oua, jambon, cicoare rosie, anghinare, ulei de masline extravirgin, usturoi, ricotta, patrunjel, sare si piper.
- 400 g fusilli cu ouă
pentru asezonare:
- 70 g jambon afumat
- 1 cicoare roşie (radicchio)
- 2 căpăţâni de anghinare
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri ricotta condimentată
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă vârful şi baza anghinarelorsi înlătură frunzele exterioare, mai tari.
Taie-le apoi în lamele subţiri. Taie jambonul fâşii, apoi în bucăţele mici.
Încinge uleiul într-c tigaie, pune usturoiul (cu coajă) tăiat în Jouă si adaugă jambonul.
Pune anghinarea şi căleşte totul, la foc mare .
Spală cicoarea şi taie-o fâşii subţiri, pune-o în tigaie şi adaugă sare şi piper, după gust.
Toarnă puţină apă şi presară pătrunjelul tocat.
Fierbe pastele al dente în apă clocotită cu sare.
Scurge-le şi transferă-le în tigaie peste sos, amestecându-le bine.
Lasă pe foc să mai scadă puţin sosul şi să fie absorbit de paste, apoi serveşte-le presărate cu ricotta pe deasupra.
Indepărtează baza anghinarelor şi pune- le într-un vas cu apă şi zeamă de lăinâie ca să nu se înnegrească.
Înainte de a le toca, scoate-le filamentele interne cu o linguriţă sau cu vârful unui cuţit.
Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat
Poftă bună!