Paste cu ghebe si sos de rosii

Printeaza

Paste cu ghebe si sos de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, sos de legume, ulei, ghebe, penne, sare, piper, ierburi.

Ingrediente:Paste_cu_ghebe_si_sos_de_rosii

  • 2 cutii roşii decojite, întregi
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri sos de legume
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cană cu ghebe în sare
  • 300 g penne (fără ou)
  • sare
  • piper
  • 2 linguriţe (rase) ierburi de Provence

 

Mod de preparare:

Pui ghebele în apă rece, la desărat, apoi le toci mărunt.

Cureţi ceapa şi o toci mărunt. Cureţi usturoiul şi îl tai feliuţe.

Pui roşiile în blender şi le faci pastă. într-o tigaie încingi uleiul, pui ceapa, usturoiul şi ghebele.

Le sotezi 2-3 minute la foc micuţ, apoi adaugi roşiile şi sosul de legume.

Amesteci bine şi adaugi o cană cu apă. Laşi să fiarbă la foc potrivit, timp de 5-7 minute.

Spre final, potriveşti gustul cu sare, piper şi ierburi de Provence.

Intr-o cratiţă pui apă cu puţină sare şi o aşezi pe foc.

Când clocoteşte, dai drumul pastelor şi le fierbi 8-10 minute.

Le scurgi când sunt gata, torni sosul peste ele şi le amesteci. Ungi un vas termorezistent cu ulei şi pui pastele.

Le introduci în cuptorul încins, la o temperatură potrivită, pentru 15-20 de minute.

Când sunt gata, le scoţi si le serveşti calde.

 

Paste cu ghebe si sos de rosii

Paste_cu_ghebe_si_sos_de_rosii

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.