Paste cu ghebe si sos de rosii
PrinteazaPaste cu ghebe si sos de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, sos de legume, ulei, ghebe, penne, sare, piper, ierburi.
- 2 cutii roşii decojite, întregi
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri sos de legume
- 2 linguri ulei
- 1/2 cană cu ghebe în sare
- 300 g penne (fără ou)
- sare
- piper
- 2 linguriţe (rase) ierburi de Provence
Mod de preparare:
Pui ghebele în apă rece, la desărat, apoi le toci mărunt.
Cureţi ceapa şi o toci mărunt. Cureţi usturoiul şi îl tai feliuţe.
Pui roşiile în blender şi le faci pastă. într-o tigaie încingi uleiul, pui ceapa, usturoiul şi ghebele.
Le sotezi 2-3 minute la foc micuţ, apoi adaugi roşiile şi sosul de legume.
Amesteci bine şi adaugi o cană cu apă. Laşi să fiarbă la foc potrivit, timp de 5-7 minute.
Spre final, potriveşti gustul cu sare, piper şi ierburi de Provence.
Intr-o cratiţă pui apă cu puţină sare şi o aşezi pe foc.
Când clocoteşte, dai drumul pastelor şi le fierbi 8-10 minute.
Le scurgi când sunt gata, torni sosul peste ele şi le amesteci. Ungi un vas termorezistent cu ulei şi pui pastele.
Le introduci în cuptorul încins, la o temperatură potrivită, pentru 15-20 de minute.
Când sunt gata, le scoţi si le serveşti calde.
Paste cu ghebe si sos de rosii
Pofta buna!