Paste cu gorgonzola, mascarpone, maghiran si nuci
PrinteazaPaste cu gorgonzola, mascarpone, maghiran si nuci din: usturoi, ulei de măsline, ulei de măsline, brânză gorgonzola, brânză mascarpone, paste stracci, nuci, sare, piper negru, parmezan.
- 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat mărunt
- ulei de măsline
- 2 mâini bune de frunze de maghiran
- 140 g brânză gorgonzola
- 255 g brânză mascarpone
- paste stracci
- circa 200 g nuci decojite şi mărunţite
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 1 mână bună de parmezan ras
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, căliţi usturoiul în puţin ulei de măsline împreună cu maghiranul, până se înmoaie. Daţi focul mai încet şi adăugaţi gorgonzola şi mascarpone.
Topiţi încet cele două tipuri de brânză — însă nu le lăsaţi să fiarbă. Separat, fierbeţi pastele ştracci în apă sărată clocotită, până când se fac „al dente“.
Acum reveniţi la compoziţia cîu brânză şi măriţi flacăra — din nou, aveţi mare grijă să nu fiarbă — şi adăugaţi jumătate din cantitatea de nuci. Asezonaţi după gust.
Puneţi în sosul obţinut pastele stricci strecurate, amestecaţi totul şi serviţi, după ce aţi presărat deasupra restul de nucă şi parmezanul ras.
Pofta buna!