Paste gratinate cu sos alb

Printeaza

Paste gratinate cu sos alb din: paste, broccoli, conopida, unt, faina, apa, sare, piper, nucsoara.

Ingrediente:

  • o punga paste
  • cateva buchetele broccoli
  • cateva buchetele conopida
  • pentru sos:
  • 125 g unt
  • 45 g faina
  • 50 ml apa clocotita
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

In două vase cu apă şi un praf de sare se pun separat la fiert pastele şi conopida cu broccoli.

Pastele se lasă atât cât scrie pe pachet, iar legumele, 15 minute.

Intre timp, se prepară sosul alb, pentru care se topesc 40 de grame de unt şi apoi se pune făina.

Se amestecă rapid, se trage de pe foc si se toarnă apă caldă puţin câte puţin.

Se amestecă, se potriveşte gustul de sare, piper si nucşoară si se repune pe foc, adăugând si restul untului.

Se amestecă fără a-l fierbe 2-3 minute si apoi se lasă să se răcorească.

Pastele si legumele se strecoară, se scurg bine şi se amestecă cu jumătate din cantitatea de sos alb.

Se pun în vasul de cuptor.

Se toarnă restul sosului alb şi se dau la cuptor pentru 15 minute, să se gratineze uşor.

 

Paste gratinate cu sos alb

Paste_gratinate_cu_sos_alb

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.