Paste gratinate umplute cu spanac

Printeaza

Paste gratinate umplute cu spanac din: paste, sare, frunze de spanac, ceapa, usturoi, ulei de masline, ou, ricotta, ulei de masline, parmezan, piper, nucsoara, rosii decojite si oregano.

Ingrediente:Paste _gratinate_umplute_cu_spanac

  • 500 g paste tip scoici mari
  • sare
  • 350 g frunze de spanac proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • 200 g ricotta
  • 5 linguri parmezan ras
  • piper
  • nucsoara macinata
  • 500 g rosii decojite (conserva)
  • 1 lingurita oregano uscat

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele în apă cu sare, se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se spală spanacul, se curăţă şi se opăreşte. Se scurge, se trece prin jet de apă rece, se stoarce şi se toacă. Se încinge cuptorul la 200°C.

Se curăţă şi se toacă ceapa şi usturoiul; se prăjesc în ulei. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se amestecă împreună cu oul, ricotta şi parmezanul şi se înglobea­ză în amestecul de spanac, cu sare, piper şi nucşoară. Se pasează roşiile, se sărează, se piperează, se condimentea­ză cu oregano şi se toarnă într-o formă de sufleu.

Se umplu pastele-scoici cu compoziţia de spanac, se aşază în for­mă şi se coc 25 min. Se scoate apoi sufleul din cuptor şi se serveşte eventu­al cu o salată de roşii şi ruccola.

Paste gratinate umplute cu spanac

Paste _gratinate_umplute_cu_spanac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am facut niciodata paste gratinate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.