Paste gratinate umplute cu spanac
PrinteazaPaste gratinate umplute cu spanac din: paste, sare, frunze de spanac, ceapa, usturoi, ulei de masline, ou, ricotta, ulei de masline, parmezan, piper, nucsoara, rosii decojite si oregano.
- 500 g paste tip scoici mari
- sare
- 350 g frunze de spanac proaspete
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1 ou
- 200 g ricotta
- 5 linguri parmezan ras
- piper
- nucsoara macinata
- 500 g rosii decojite (conserva)
- 1 lingurita oregano uscat
Mod de preparare:
Se fierb pastele în apă cu sare, se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se spală spanacul, se curăţă şi se opăreşte. Se scurge, se trece prin jet de apă rece, se stoarce şi se toacă. Se încinge cuptorul la 200°C.
Se curăţă şi se toacă ceapa şi usturoiul; se prăjesc în ulei. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se amestecă împreună cu oul, ricotta şi parmezanul şi se înglobează în amestecul de spanac, cu sare, piper şi nucşoară. Se pasează roşiile, se sărează, se piperează, se condimentează cu oregano şi se toarnă într-o formă de sufleu.
Se umplu pastele-scoici cu compoziţia de spanac, se aşază în formă şi se coc 25 min. Se scoate apoi sufleul din cuptor şi se serveşte eventual cu o salată de roşii şi ruccola.
Paste gratinate umplute cu spanac
Pofta buna!
Nu am facut niciodata paste gratinate