Paste gratinate

Printeaza

Paste gratinate

Ingrediente:

  • 250 g paste scurrte (penne)Paste gratinate
  • 15 g unt
  • 2 cepe
  • 2 fire de praz
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 300 g roşii decojjite în suc de roşii
  • 125 ml vin alb
  • 200 g smântână
  • 200 g brânză topită cu verdeaţă
  • 4 linguri parmezan ras
  • unt şi pesmet peintru tapetat tava
  • sare
  • piper
  • zahăr
  • oregano

 

Mod de preparare:

Pastele se fîertb în apă cu un praf de sare sşi puţin unt, respectând timpuil indicat pe ambalaj. Se trec aipoi printr-un jet de apă rece şi sie lasă la scurs într-o strecurătoare.

Ceapa, prazul şi usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se că­lesc uşor într-o tigaie încinsă cu ulei. Se sting cu puţin vin şi se înăbuşă câteva miinute, apoi se adaugă sucul de roşii, roşiile  taiate cubuleţe şi restul de vin şi se fierb în continuare, amestecând din când în când.

Când totul este bine fiert se adaugă smântână, brânza topită şi 2 linguri de parmezan. Se amestecă bine şi se potriveşte la gust cu sare, piper, zahăr şi oregano

Pastele fierte se amestecă cu acest sos şi se răstoarnă într-un vas uns cu unt şi tapetat cu pes­met. Deasupra se presară restul de parmezan şi se gratinează în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 de minute.

Paste gratinate

Paste gratinate1.jpg  Paste gratinate2.jpg  Paste gratinate3.jpg

Paste gratinate4.jpg  Paste gratinate5.jpg  Paste gratinate.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Alessia Mantea

    Am vazut multe retete de paste gratinate, nu multe m-au multumit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.