Paste cu gremolata şi creveţi
PrinteazaPaste cu gremolata şi creveţi din: tagliatelle, usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, rucola, ulei de masline extravirgin, unt, creveti si fulgi de ardei iute.
- 175 g tagliatelle
- 1 catel mare de usturoi
- coaja rasa de la 1 lamaie
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 legatura mica de patrunjel
- 1 mana de rucola
- 50 ml ulei de masline extravirgin, plus extra pentru prajit
- 1 cubulet de unt
- 200 g creveti proaspeti, decorticati si curatati de intestin
- 1 varf de cutit fulgi de ardei iute
Mod de preparare:
Fierbe pastele al dente, conform instrucţiunilor de pe pachet.Intre timp, pregăteşte gremolata. Amestecă bine într-un robot de bucătărie usturoiul, coaja rasă de lămâie, pătrunjelul (inclusiv codiţele) şi rucola. Asezonează bine, adaugă uleiul de măsline şi zeama de lămâie şi amestecă până se formează o pastă subţire. Las-o deoparte.
Topeşte cubuleţul de unt într-o tigaie şi adaugă puţin ulei de măsline. Prăjeşte rapid creveţii, pe ambele părţi. Adaugă fulgii de ardei iute şi mai prăjeşte totul 1 minut, până când creveţii devin roz.
Scurge pastele şi aşază-le din nou în cratiţa în care au fiert. Adaugă gremolata şi creveţii picanţi, amestecă totul bine şi asezonează, dacă este cazul. împarte totul în 2 boluri încălzite şi serveşte.
Paste cu gremolata şi creveţi
Pofta buna!
gremoleta si creveti, ce dracu e gremoleta???
Nimic din ce ar trebui sa cunosti 😉