Paste cu iepure, ierburi aromatice si smantana
PrinteazaPaste cu iepure, ierburi aromatice si smantana din: frunze proaspete de cimbru, sare, piper negru, coaja de lamaie, pulpe de iepure, usturoi, ceapă roşie, vin alb, smântână dulce, paste pappardelle, parmezan.
- 2 mâini bune de frunze proaspete de cimbru
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- ulei de măsline
- coaja rasă de la 2 lămâi
- 4 pulpe de iepure
- 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat mărunt
- 1 ceapă roşie mică, decojită şi tocată mărunt
- 3 pahare mari de vin alb
- 285 ml smântână dulce, la cutie
- paste pappardelle
- 1 mână bună de parmezan ras
Mod de preparare:
Zdrobiţi frunzele de cimbru cu puţină sare într-un mojar şi amestecaţi-le cu două linguri mari de ulei de măsline şi cu coaja de lămâie.
Frecaţi pulpele de iepure cu amestecul obţinut şi lăsaţi-le să stea astfel între 15 minute şi 1 oră. într-o tigaie încinsă, căreia ar fi bine să-i puneţi un capac etanş, prăjiţi carnea de iepure până se rumeneşte uşor.
Apoi preparaţi sosul marinat, adăugând usturoiul şi ceapa, şi continuaţi să gătiţi până ce ingredientele s-au înmuiat puţin.
Turnaţi vinul alb, puneţi capacul şi fierbeţi la foc foarte mic aproximativ 1 oră, până se frăgezesc toate.
Verificaţi din timp în timp, pentru a vă asigura că lichidul din tigaie nu se evaporă complet (puteţi adăuga puţină apă, dacă e necesar).
Atunci când iepurele s-a pătruns bine, lăsaţi-l să se răcească puţin, apoi, cu ajutorul a două furculiţe, scoateţi carnea de pe os.
Puneţi carnea înapoi în tigaia cu sos, adăugaţi smântână şi lăsaţi totul pe foc.
Separat, fierbeţi pappardelle în apă clocotită cu sare până se fac „al dente“.
Strecuraţi apoi pastele şi amestecaţi-le cu sosul cremos şi carnea.
Luaţi totul de pe foc, asezonaţi şi adăugaţi parmezanul, apoi amestecaţi din nou si serviţi.
Pofta buna!