Paste in cuib de bezea
PrinteazaPaste in cuib de bezea din: paste, branza de vaci, oua, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, unt, compot de caise, sare, albusuri, sare si zahar pudra.
pentru blat:
- 400 g paste (tagliatelle)
- 400 g branza proaspata de vaci (bine scursa)
- 3 oua
- 3 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 1 plic zahar vnailat
- 150 g unt
- 1 borcan compot de caise
- sare
pentru bezea:
- 3 albusuri
- 1 varf de sare
- 3 linguri de zahar pudra
Mod de preparare:
Fierbi pastele al dente în apă cu un praf de sare, le scurgi, le clăteşti şi le aşezi într-un castron mare. Separat, mixezi brânza cu 6 gălbenuşuri, 8 linguri de zahăr, zahărul vanilat şi 100 g de unt. Amesteci compoziţia de brânză cu pastele. Adaugi caisele din compot, scurse de zeamă, tăiate bucăţele şi 2-3 linguri de zeamă de compot.
La final, adaugi uşor albuşurile bătute spumă tare, torni compoziţia într-o formă termorezistentă unsă cu restul de unt şi o coci, la foc potrivit, circa 40 de minute.
Intre timp, mixezi cele 3 albuşuri cu sare şi zahărul pudră până se obţine o compoziţie de bezea. Scoţi budinca din cuptor, aşezi cu lingura bezeaua deasupra şi o reintroduci în cuptor la temperatură medie până se rumeneşte bezeaua.
Paste in cuib de bezea
Pofta buna!