Paste in cuib de bezea

Printeaza

Paste in cuib de bezea din: paste, branza de vaci, oua, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, unt, compot de caise, sare, albusuri, sare si zahar pudra.

Ingrediente:Paste_in_cuib_de_bezea

pentru blat:

  • 400 g paste (tagliatelle)
  • 400 g branza proaspata de vaci (bine scursa)
  • 3 oua
  • 3 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic zahar vnailat
  • 150 g unt
  • 1 borcan compot de caise
  • sare

pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 1 varf de sare
  • 3 linguri de zahar pudra

 

Mod de preparare:

Fierbi pastele al dente în apă cu un praf de sare, le scurgi, le clăteşti şi le aşezi într-un castron mare. Separat, mixezi brânza cu 6 gălbenuşuri, 8 linguri de zahăr, zahărul vanilat şi 100 g de unt. Amesteci compoziţia de brânză cu pastele. Adaugi caisele din compot, scurse de zeamă, tăiate bucăţele şi 2-3 linguri de zeamă de compot.

La final, adaugi uşor albuşurile bătute spumă tare, torni compoziţia într-o formă termorezistentă unsă cu re­stul de unt şi o coci, la foc po­trivit, circa 40 de minute.

Intre timp, mixezi cele 3 albuşuri cu sare şi za­hărul pudră până se obţine o compoziţie de bezea. Scoţi budinca din cuptor, aşezi cu lingura bezeaua deasupra şi o reintroduci în cuptor la tem­peratură medie până se ru­meneşte bezeaua.

Paste in cuib de bezea

Paste_in_cuib_de_bezea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.