Paste integrale cu sos pesto
PrinteazaPaste integrale cu sos pesto din: paste, mazare, nuci de pin, busuioc, usturoi, crema de branza, parmezan, sare.
- 175 g paste din făină integrală
- apa cu sare
- 75 g mazare
- 50 g nuci de pin
- o mână de busuioc
- 2 linguri parmezan
- 2 căţei de usturoi
- 50 g cremă de brânză de vaci
Mod de preparare:
Fierbe 175 g paste din făină integrală în apă cu sare conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. Scurge de lichid şi păstrează deoparte 2 linguri din acesta.
Fierbe în apă cu sare 75 g mazăre 5 minute. Scurge de lichid şi apoi trece sub jet de apă rece.
Mărunţeşte în tocătorul electric 50 g nuci de pin rumenite, o mână de busuioc, 2 linguri parmezan, 2 căţei de usturoi şi 50 g cremă de brânză de vaci, diluează cu apa păstrată deoparte dacă e cazul.
Pasta trebuie să fie grunjoasă; potriveşte gustul de sare şi piper şi adaugă peste pastele fierte. Serveşte presărat cu parmezan răzuit.
Pofta buna!