Paste la cuptor cu branza Cheddar si parmezan
PrinteazaPaste la cuptor cu branza Cheddar si parmezan din: dovleac, ulei de masline, paste scurste, unt, faina, pudra de mustar, lapte, branza cheddar, parmezan.
- 1 dovleac mare, curatat de coaja si taiat in cuburi cu latura de 2,5 cm
- 2 lingurite ulei de masline
- 300 g paste scurte
- 50 g unt
- 50 g faina
- 1 lingurita pudra de mustar
- 500 ml lapte
- 200 g branza Cheddar, rasa
- 50 g de parmezan, ras
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°c. Tăvăleşte cuburile de dovleac prin ulei de măsline, sare şi piper şi dă-le la cuptor într-o tavă, timp de 15-20 de minute, până se frăgezesc. Intre timp, fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le.
Topeşte untul într-o tigaie şi adaugă făina şi pudra de muştar, pentru a forma o pastă, încorporează treptat laptele şi lasă totul să fiarbă pentru a se îngroşa şi a se transforma într-un sos fin, amestecând fără întrerupere.
Indepărtează sosul de pe foc şi zdrobeşte în el o treimedin cantitatea de dovleac, adăugând brânza şi jumătate din parmezan. Asezonează, apoi amestecă sosul, pastele şi restul de dovleac.
Transferă mâncarea într-un vas terrrorezistent, presară deasupra restul de parmezan şi dă-o la cuptor 15 minute, până când pastele devin aurii, iar sosul clocoteşte.
Paste la cuptor cu branza Cheddar si parmezan
Pofta buna!