Paste la cuptor cu broccoli si rosii
PrinteazaPaste la cuptor cu broccoli si rosii din: rosii, ardei capia, broccoli, masline, pasta de tomate, suc de rosii, ulei de masline, curry, curry, dafin, cimbru, chimen, sare, piper.
- 500 g paste penne
- 6 roşii
- doi ardei capia
- 500 g broccoli
- 300 g măsline fără sâmburi
- o lingură cu pastă de tomate
- 500 g suc de roşii
- 70 ml uiei de măsline
- 6 g curry
- 4 frunze de dafin
- 3 crenguţe de cimbru
- 5 g seminţe de chimen
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pastele se fierb în apă cu sare şi puţin ulei ca să nu se lipească, se scurg de apă şi se pun intr-un bol. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie felii sau cuburi. Broccoli se rupe în bucheţele mici, se fierbe în apă cu sare, se scoate într-un bol şi se lasă la răcit.
Peste pastele din bol se pun ardeii şi broccoli, măslinele fără sâmburi întregi, frunzele de dafin şi cimbrul. Intr-un bol separat se amestecă sucul de roşii cu pasta de tomate, uleiul de măsline, sare şi piper după gust. Se adaugă seminţele de chimen prăjite câteva secunde într-o tigaie fără ulei, apoi zdrobite şi se amestecă.
Se toarnă peste legumele şi pastele din bol şi se amestecă cu două linguri, având grijă să nu se sfărâme pastele. Se pune totul într-o tavă adâncă, se aşează deasupra roşiile tăiate rondele potrivit de groase, se condimentează, se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până scade sosul din tavă.
Pofta buna!