Paste la tigaie in stil asiatic, cu pui si broccoli
PrinteazaO reteta de paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoli din: broccoli, varza chinezeasca, sare, taitei, usturoi, file de piept de pui, ghimbir, supa, sos de soia, amidon si piper.
- 500 g broccoli
- 1 varză chinezească
- sare
- 300 g tăiţei laţi
- 2 căţei de usturoi
- 300 g file de piept de pui
- 2 linguri ulei de arahide
- 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
- 2 linguri supă
- 4 linguri sos de soia
- 1 linguriţă amidon
- piper
Mod de preparare:
Se despart bucheţelele de broccoli şi se toacă varza. Se opăresc bucheţelele de broccoli în apă clocotită cu sare, cca 4 min. Se scot şi se lasă să se scurgă. Se fierb tăiţeii într-o cantitate mare de apă cu sare.
Se toacă usturoiul. Se taie fâşii carnea. Se încinge uleiul în wok sau într-o tigaie cu pereţi înalţi; se prăjeşte carnea circa 2 min. Se adaugă usturoiul, ghimbirul, varza chinezească şi broccoli; se mai prăjesc 3 min.
Se amestecă supa cu 3 linguri sos di soia şi amidon; se amestecă în tigaie cu carne şi legume; se mai fierb cca 2 min. Se scurg pastele şi se adaugă în tigaie; se amestecă. Se condimentează cu 1 lingură sos de soia, sare şi piper; se aşază pe farfurii.
Paste la tigaie in stil asiatic, cu pui si broccoli
Poftă bună!