Paste late cu ardei
PrinteazaPaste late cu ardei
Ingrediente:
- 4 ardei graşi roşii
- 250 g varză albă
- 3 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 7 linguri ulei
- 1 lingură boia de ardei iute
- 400 ml supă
- sare
- 400 g paste late
- 100 g şuncă afumată
- 1 legătură arpagic
- 1-2 linguri hrean (borcan)
Preparare:
Pregătiţi ardeiul şi tăiaţi-l în patru. Aşezaţi bucăţile pe o tavă cu pieliţa în sus şi frigeţi-le circa opt minute până când pieliţa începe să se închidă la culoare.
Acoperiţi ardeii circa 10 minute cu un şervet de bucătărie umed, apoi îndepărtaţi-le coaja. Pasaţi jumătate din ei, iar restul tăiaţi-i bucăţi. Tăiaţi varza bucăţi de circa 2 cm grosime.
Tăiaţi ceapa şi usturoiul în cubuleţe şi căliţi-le, împreună cu varza, în 6 linguri de ulei. Presăraţi boiaua. Adăugaţi ardeiul pasat, bucăţile de ardei şi supa, săraţi amestecul obţinut şi lăsaţi-l să fiarbă 10 minute.
Fierbeţi pastele în apă cu sare. Tocaţi mărunt şunca şi prăjiţi-o în restul de ulei. Tăiaţi arpagicul rulouri fine. Amestecaţi pastele cu arpagic, sos şi hrean.
Paste late cu ardei
Poftă bună!
N-arata rau aceste paste cu ardei. Cine le-a mai incercat?