Paste late cu dovlecei si smantana
PrinteazaPaste late cu dovlecei si smantana
Ingrediente :
- 400 g paste late
- sare
- 2 dovlecei verzi
- 1 ceapă
- 2 cepe verzi
- 2 linguri unt
- 200 ml smântână
- piper
- 1-2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp, pregătiţi dovleceii, tăiaţi-i pe lung în jumătate, apoi tăiaţi-i pe rotund. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Pregătiţi şi ceapa verde şi tăiaţi-o inele subţiri.
Incingeţi untul într-un vas şi căliţi ceapa acolo. Adăugaţi rulourile de ceapă verde şi bucăţile de dovlecei şi căliţi totul încă puţin. Turnaţi smântână şi fierbeţi legumele 3-4 minute la foc mic. Condimentaţi cu sare, piper şi suc de lămâie.
Răsturnaţi pastele în strecurătoare, turnaţi apă rece peste ele, apoi lăsaţi-le să se scurgă bine. Amestecaţi-le cu legumele cu smântână şi aşezaţi-le cu grijă în farfurii.
Dacă doriţi, le puteţi orna cu frunze de pătrunjel. în plus, mai puteţi servi şi parmezan proaspăt ras. Este o mâncare gustoasă şi pe care o puteţi pregăti rapid.
Paste late cu dovlecei si smantana
Poftă bună!