Paste late cu legume şi sos iute
PrinteazaPaste late cu legume şi sos iute din: paste, telina, ardei capia, ciuperci, praz, dovlecei, ceapa, rosii, usturoi, ardei iute, pasta de tomate, seminte de chimen, ulei, sare, piper, cimbru.
- 400 g paste late
- doua tije de telina
- 3 ardei capia
- 300 g ciuperci
- un fir de praz
- doi dovlecei
- 3 cepe
- 3 rosii
- 3 catei de usturoi
- un ardei iute mic
- o lingura cu pasta de tomate
- 5 g seminte de chimen
- ulei
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Cepele şi usturoiul se curăţă de coajă, se spală şi se toacă mărunt. Dovleceii se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun într-un bol.
Ardeiul iute şi un ardei capia se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt. O tijă se ţelină se spală, se taie felii subţiri şi se pun într-un bol.
Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se călesc cinci minute cepele, ţelina feliată şi ardeii tocaţi.
Se adaugă dovleceii raşi, se ţin pe foc zece minute, apoi se adauga rosiile rase, paste de tomate dizolvata in putina apa, sare si piper dupa gust.
usturoiul, seminţele de chimen şi se mai fierb cinci minute. Restul legumelor se taie felii subţiri, se prăjesc în puţin ulei şi se pun într-un bol.
Pastele se fierb in apa cu sare, se pun in farfurii cu legumele prajite si sosul de dovlecei, presarate cu cimbru.
Ca sa fie mai aromate, semitnele de chimen se prajesc intr-o tigaie fara ulei.
Paste late cu legume şi sos iute
Pofta buna!