Paste late şi pui cu ierburi aromate
PrinteazaO reteta de paste late si pui cu ierburi aromatice din chilli, frunze de salvie, suc de lamaie, piper, pui, paste late, rosii cherry si dovlecel.
- 1 chilii
- 7 frunze de salvie
- sucul de la 1 lămâie
- 6 linguri ulei de măsline
- piper
- 600 g pui (piept şi pulpe)
- sare
- 400 g paste late
- 250 g roşii cherry
- 1 dovlecel mic
Mod de preparare:
Spălaţi ardeiul iute, tăiaţi-l pe lung, îndepărtaţi-i seminţele şi tăiaţi-l mărunt. Spălaţi frunzele de salvie, stoarceţi-le de apă şi tăiaţi-le de asemenea foarte mărunt. Stropiţi salvia şi ardeiul iute cu suc de lămâie şi amestecaţi-le într-un castron cu 4 linguri ulei de măsline, apoi condimentaţile cu piper.
Spălaţi carnea de pui, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, stropiţi-o cu sosul marinat de chilii şi salvie, acoperiţi-o şi lăsaţi-o la frigider cca. 90 de minute, între timp, întoarceţi-o şi pe partea cealaltă.Incingeţi cuptorul la 200°C.
Săraţi carnea, aşezaţi-o împreună cu sosul marinat în tigaie şi lăsaţi-o la cuptor cca. 45 de minute pe al doilea nivel. Stropiţi-o din când în când cu sosul marinat. Fierbeţi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Pregătiţi legumele, tăiaţi roşiile în două, apoi tăiaţi dovlecelul bucăţi.
Căliţi roşiile şi dovlecelul în restul de ulei de măsline şi condimentaţile. Serviţi-le alături de pastele fierte şi de puiul la cuptor. Eventual, ornaţi mâncarea cu puţin busuioc.
Paste late şi pui cu ierburi aromate
Pofta buna!