Paste late cu vinete
PrinteazaPaste late cu vinete din: vinete, ulei, ceapa mica, usturoi, lamaie, ulei, iaurt, sare, piper, paste late, ricotta, arpagic.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 5-6 linguri de ulei
- 1 ceapă mică (şalotă)
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 4 linguri de ulei de măsline
- 150 g iaurt
- sare
- piper
- 400 g paste late
- 100 g brânză ricotta
- 1/2 legătură de arpagic
- verde (sibulet)
Mod de preparare Paste late cu vinete:
Se încinge în prealabil cuptorul la 225 °C (ventilator 200 °C). Se curăţă vinetele, se spală şi se usucă.
Se unge una dintre vinete cu jumătate din cantitatea de ulei, se înţeapă de mai multe ori cu furculiţa şi se coace la cuptor (la nivelul din mijloc) circa 30 de minute, până când coaja se înnegreşte.
Se dgsprinde pulpa de pe coaja. Se curăţă usturoiul şi ceapa şi se pasează fin în blender împreună cu pulpa de la vânătă, zeama de lămâie şi uleiul de măsline. Se încorporează apoi iaurtul şi se asezonează amestecul cu sare şi piper, după gust.
Se fierb pastele al dente într-o cantitate generoasă de apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se fărâmiţează brânza ricotta.
Se taie felii cea de-a doua vânătă. Se încinge într-o tigaie restul de ulei, în care se prăjesc apoi feliile de vânătă pe ambele părţi, până când devin uşor maronii.
Se spală arpagicul verde, se usucă şi se taie inele.
Se scurge apa în care au fiert pastele, după care acestea se trec sub jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
In continuare, se amestecă pastele, feliile de vânătă şi brânza. Se aşează amestecul pe farfurii împreună cu sosul şi se serveşte cu rondele de arpagic verde presărate pe deasupra.
Pofta buna!