Paste cu legume si alune
PrinteazaPaste cu legume si alune din: paste, morcovi baby, alune, linte, ceapa, usturoi, ardei gras, frunza de dafin, seminte de fenicul, suc de rosii, ardei iute, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.
- 400 g paste scurte
- 300 g morcovi baby
- 100 g alune
- 150 g linte
- doua cepe
- 3 catei de usturoi
- un ardei gras
- o frunza de dafin
- seminte de fenicul
- 100 ml suc de rosii
- un ardei iute
- 75 ml ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Lintea se pune la înmuiat cu două ore înainte, se schimbă apa, apoi se fierbe în apă cu sare. Se scurge şi se pune la rece într-un bol.
Ceapa se curăţă, se spală şi se taie peştişori. Usturoiul se curăţă, se spală şi se taie felii.
Se încinge uleiul într-o tigaie, se călesc ceapa şi usturoiul cinci minute, apoi se adaugă ardeiul iute crestat la vârf şi ardeiul gras tăiat cubuleţe.
Se călesc încă două minute, se adaugă lintea, frunza de dafin, morcovii şi sucul de roşii. Se condimentează, se adaugă o linguriţă cu seminţe de fenicul şi puţin pătrunjel tocat.
Se adaugă puţină apă şi se fierbe totul 25-30 de minute. Pastele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se scurg.
Se pun peste ingredientele din cratiţă, se amestecă, se pun în farfurii şi se presară pătrunjel tocat.
Se servesc fierbinti, presarate cu alune tocate marunt.
Paste cu legume si alune
Pofta buna!