Paste cu legume şi carne tocată
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu legume si carne tocata din: varza chinezeasca, usturoi verde, ciuperci, mazare tucara, usturoi, ghimbir, paste chinezesti, bambus, ulei, carne tocata, sos de soia, piper cayenne si sare.
- 1/2 varza chinezeasca
- 2 fire de usturoi verde
- 200 g ciuperci champignon
- 150 g mazare tucara
- 2 catei de usturoi
- 3 cm de ghimbir
- 100 g paste chinezesti (instant)
- 200 g de mladite de bambus
- 4 lingurite de ulei
- 750 g de carne tocata
- sos de soia
- piper cayenne
- sare
Mod de preparare:
Pregătiţi legumele. Tăiaţi varza fâşii, usturoiul verde inele, iar ciupercile, eventual, în patru. Tăiaţi mazărea ţucără în jumătate. Curăţaţi usturoiul uscat şi ghimbirul, apoi tăiaţi-le mărunt. Lăsaţi pastele în apă fierbinte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Spălaţi mugurii de bambus şi lăsaţi-i să se scurgă, încingeţi uleiul într-o tigaie mare, apoi prăjiţi carnea tocată.
Condimentaţi-o cu sos de soia şi cu piper cayenne, apoi scoateţi-o din tigaie. 3 încingeţi restul uleiului în tigaie. Căliţi 2-3 minute usturoiul verde, usturoiul uscat, ghimbirul, ciupercile, mazărea ţucără şi varza, având grijă să nu se ardă. Scurgeţi pastele. Adăugaţi-le în tigaie împreună cu amestecul de carne tocată şi prăjiţi încă 2-3 minute. La final, condimentaţi totul cu sos de soia şi piper cayenne.
Paste cu legume şi carne tocată
Poftă bună!