Creveti cu paste si legume la tigaie din: creveti, telina, ardei, morcovi, porumb, paste, unt, sos de soia. Ingrediente: 300 g creveţi decorticaţi congelaţi 2 tije de ţelină 1 ardei capia 2 morcovi 1/2 conservă de porumb dulce, ştiuleţi 200 g paste scoici 3-4 linguri cu sos de soia 1 lingură cu unt sare piper […]
Paste cu legume prajite
PrinteazaPaste cu legume prajite din: paste, ceapa, rosii, dovlecei, vanata, usturoi, ardei, busuioc, ulei, patrunjel, sare, piper.
Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației.
Anumite tipuri de legume, precum fasolea și lintea, pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge datorită conținutului lor de fibre solubile.
Datorită conținutului scăzut de calorii și bogăției în fibre, legumele pot contribui la menținerea unei greutăți sănătoase și la gestionarea senzației de foame.
Legumele oferă o gamă variată de vitamine (cum ar fi vitamina A, vitamina C și vitamina K) și minerale (cum ar fi fier, calciu și potasiu), care sunt esențiale pentru funcționarea corectă a organismului.
- 500 g paste
- 1 ceapă
- 4 roşii
- 2 dovlecei
- 1 vânătă
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei
- busuioc
- ulei
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vânătă, ardeii şi dovleceii se spală, se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori.
Roşiile se taie cubuleţe. Toate acestea se călesc în ulei, se adaugă căţeii de usturoi întregi şi frunzele de busuioc.
Se potrivesc de sare şi piper şi se lasă la înăbuşit 20 de minute.
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, se strecoară şi se amestecă apoi cu legumele. Se decorează cu pătrunjel.
Pofta buna!
poate iti place si:
Creveti cu paste si legume la tigaie
Pofta buna!