Paste cu legume şi sos iute
PrinteazaPaste cu legume şi sos iute din: paste tagliatelle, spanac, fasole rosie, masline verzi, ardei iute, rosii, ardei capia, amidon, vin alb, ceapa, usturoi, lapte, ulei, sare, piper, cimbru, naut si linte.
- 400 g paste tagliatelle
- 600 g spanac congelat
- 200 g fasole rosie fiarta
- 200 g masline verzi
- un ardie iute
- doua rosii
- doi ardei capia
- 10 g amidon
- 400 ml vin alb
- o ceapa
- usturoi
- 200 ml lapte
- ulei
- sare
- piper
- cimbru
- naut
- linte
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa cinci minute apoi se adaugă spanacul decongelat şi scurs de apă. Se condimentează, se adaugă laptele dulce, se căleşte zece minute şi se păstrează la cald.
Ardeiul iute, ardeii capia şi 3 căţei de usturoi se spală, se curăţă şi se toacă mărunt. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi seminţe şi se toacă sau se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. Se încinge puţin ulei, se pun ardeii cu usturoiul şi se călesc două minute. Se adăugă roşiile, se condimentează şi se ţin pe foc cinci minute.
Se toarnă vinul, se condimentează, se fierb cinci minute, apoi se adaugă amidonul dizolvat cu puţină apă şi se continuă fierberea până se îngroaşă sosul. Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg şi se aşază pe platouri. Se pune în mijloc spanacul cald, se presară fasolea şi măslinele, se adaugă sosul iute şi se servesc imediat.
La paste se mai poate adauga cimbru, naut sau linte, fierte separat in apa cu sare si piper.
Paste cu legume şi sos iute
Pofta buna!