Paste cu legume, şuncă şi ciuperci
PrinteazaPaste cu legume, şuncă şi ciuperci din: manatarci, morcovi, tulpini de praz, ceapa, ciuperci champignon, sunca, paste, unt, supa, sare, piper, smantana, lapte si oua.
Ingrediente:
- 10 g mânătărci
- 3 morcovi
- 2 tulpini de praz
- 1 ceapă
- 400 g ciuperci champignon
- 40 g şuncă
- 350 g paste
- 1 lingură unt
- 100 ml supă
- sare
- piper
- 250 g smântână
- 150 ml lapte
- 3 ouă
Mod de preparare:
Inmuiaţi mânătărcile în 75 ml apă. Pregătiţi legumele, ciupercile champignon şi ceapa, tăiaţi-le rondele, respectiv inele, iar şunca fâşii. Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Scurgeţi mânătărcile şi tocaţi-le. Colectaţi lichidul. Căliţi-le în unt împreună cu ceapa şi şunca.
Adăugaţi şi ciupercile champignon, apoi morcovii. Stingeţi cu supă şi apa colectată de la mânătărci. Fierbeţi totul înăbuşit circa 5 minute.
Adăugaţi prazul, căliţi-l 2 minute apoi condimentaţi-l. Incorporaţi pastele şi puneţi-le în forma unsă cu grăsime.
încingeţi cuptorul la 200°C. Amestecaţi smântână cu laptele, ouăle, sarea şi piperul.
Turnaţi amestecul peste sufleu şi coaceţi-l cca. 35 de minute.
Paste cu legume, şuncă şi ciuperci
Poftă bună!