Paste cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu: ceapa rosie, fasole verde, ardei rosii, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, lamaie, zahar.
- 300 g paste
- 2 cepe roşii
- 300 g fasole verde păstăi
- 3 ardei roşii
- o legătură pătrunjel
- 3-4 linguri ulei de măsline
- sare grunjoasă
- piper măcinat
- zeama de la o lămâie
- o lingură zahăr
Mod de preparare:
Se pun pastele să fiarbă. Se spală ardeii capia şi se coc. Se scot şi se curăţă. Se trec prin jet de apă rece şi se taie feliute potrivite. Se alege şi se spală fasolea şi se dă în clocot până se înmoaie.
Se pun pastele într-un bol şi se amestecă cu fasolea fiartă, cu ceapa roşie tăiată solzişori, cu ardeii copţi.
Se stropesc cu vinegreta pregătită în prealabil din sare, piper, otet si zahăr şi, spre sfârşit, se adaugă uleiul de măsline şi zeama de lămâie. Se serveşte cu pătrunjel.
Paste cu legume
Pofta buna!