Paste umplute cu carne din: paste scoici, carne de pui, ciuperci, leurda, ceapa, pasta de tomate, rosii, ardei, ardei iute, ulei, telemea, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 200 g paste scoici mari 500 g carne de pui 200 g ciuperci 6 frunze de leurdă o ceapă albă o lingură cu pastă de tomate 4 roşii un […]
Paste cu leurdă
PrinteazaO reteta de paste cu leurda din: paste, frunze de leurda, bacon, ulei de masline, seminte de chimen, lamaie, sare si piper.
- 500 g paste
- 300 g frunze de leurda (3-4 legaturi)
- 250 g bacon
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingura seminte de chimen
- 1 lamaie
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Scurgeţi-le de apă (păstraţi 3-4 linguri din apa în care au fiert).
Puneţi într-o tigaie uscată seminţele de chimen şi prăjiţi-le 1 minut la foc iute, amestecând mereu cu o lingură de lemn.
Adăugaţi uleiul şi lăsaţi tigaia la foc încă 1-2 minute, apoi adăugaţi fâşii dc bacon. Prăjiţi-le, luaţi vasul de pe foc şi turnaţi amestecul peste pastele scurse de apă.
Rupeţi frunzele de leurdă, spălate bine, în fâşii, stropiţi-le cu zeamă de lămâie amestecată cu 3 – 4 linguri de apă în care au fiert pastele şi apoi puneţi-le în vasul cu pastele.
Amestecaţi ingredientele şi presăraţi-le cu piper proaspăt măcinat înainte de servire.
Paste cu leurdă
Pofta buna!
Paste umplute cu carne
Incoming search terms:
- paste cu leurda