Paste linguine delicioase cu crab
PrinteazaO reteta de paste linguine cu crab din: seminte de fenicul, arde iute, coaja si zeama de lamaie, fenicul, ulei de masline extravirgin, carne de crab, sare de mare, piper, sparanghel si paste.
- o linguriţă cu vârf seminţe de fenicul
- 2-3 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi foarte mărunt
- coaja rasă şi zeama de la o lămâie, plus încă puţină zeamă
- un bulb de fenicul, fără frunzele exterioare, tăiat pe din două şi apoi ras fâşii subţiri; se păstrează frunzele fragede
- 150 ml ulei de măsline extravirgin, plus încă puţin pentru stropit
- 400 g carne proaspătă de crab alb
- 150 g carne proaspătă de crab maroniu
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- o legătură de sparanghel de mărime medie, curăţat
- 500 g paste linguine sau spaghete de bună calitate
Mod de preparare:
Zdrobiţi seminţele de fenicul într-un mojar, apoi puneţi-le într-un castron mare rezistent la căldură. Adăugaţi cea mai mare parte din ardeii iuţi tocaţi, coaja şi zeama de lămâie, feniculul ras fin şi uleiul de măsline extravirgin. Amestecaţi carnea de crab alb şi de crab maroniu, apoi adăugaţi-le la sosul de mai sus.
Gustaţi şi condimentaţi cu sare şi piper, dacă e nevoie. Mai adăugaţi puţin ulei de măsline extravirgin, apoi umpleţi oala pentru paste cu apă rece şi sărată, puneţi castronul deasupra şi aduceţi apa la fierbere, la foc rapid. Din când în când mai amestecaţi în castron, al cărui conţinut va începe să se încălzească odată ce apa a ajuns la punctul de fierbere. Acum e momentul să vă ocupaţi de sparanghel. Tăiaţi fiecare fir în lungime, folosind un dispozitiv pentru curăţare rapidă, şi puneţi fâşiile într-un bol mic.
Daţi la o parte castronul cu carne de crab (atenţie, o să fie fierbinte!) şi adăugaţi pastele linguine sau spaghetele în apa clocotită. Fierbeţi-le conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi scurgeţi-le într-o strecurătoare, păstrând puţin din apa în care au fiert.
Acum e important să vă mişcaţi repede, pentru ca mâncarea să rămână caldă! Amestecaţi pastele aburinde cu carnea de crab, adăugând puţin din apa păstrată, dacă e nevoie — sosul nu trebuie să fie prea gros. Gustaţi; poate fi nevoie să adăugaţi zeamă de lămâie ori sare şi piper.
Serviţi pastele pe un platou mare sau repartizate în farfurii, decorate cu ardeii iuţi rămaşi şi cu frunzele de fenicul. Asezonaţi fâşiile de sparanghel cu puţină zeamă de lămâie, puţin ulei de măsline extravirgin şi un praf de sare, apoi aşezaţi-le peste paste. Serviţi imediat.
Paste linguine delicioase cu crab
Pofta buna!