Paste cu linte, carnati si seminte de fenicul

Printeaza

Paste cu linte, carnati si seminte de fenicul din: paste sombre­ri, usturoi, linte, morcov, frunză de dafin, ceapă, cârnaţi picanţi, ulei de măs­line, sare, piper.

Ingrediente:Paste_cu_linte_carnati_si_seminte_de_fenicul

  • 250 g paste sombre­ri
  • 1 căţel de usturoi
  • 150 g linte
  • 1 mor­cov
  • 1 frunză de dafin
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă seminţe de fenicul
  • 100 g cârnaţi picanţi
  • 4 linguri ulei de măs­line
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele. Tai mărunt ceapa şi ustu­roiul, iar morcovul îl razi. In 2 linguri de ulei încins, căleşti ceapa şi usturoiul, iar după ce a devenit trans­parentă ceapa, adaugi morcovul ras, frunza de dafin, seminţele de fenicul, iar după 3-4 minute, lintea spălată, 3 pahare cu apă fierbinte şi restul de ulei.

Laşi lintea pe foc pentru aproximativ 40 de minute.

După ce lintea a scăzut, scoţi frunza de dafin, adaugi sare, piper şi ron­dele de cârnaţi, în prealabil fripte sau prăjite uşor.

Fierbi pastele pe rând, în serii de câte 3-4 bucăţi, altfel se vor lipi între ele, pierzându-şi forma şi aspectul.

Ai grijă să nu le fierbi mai mult decât este indicat pe ambalaj. Serveşti pălărioarele pe un pat de linte şi cârnaţi.

Paste cu linte, carnati si seminte de fenicul

Paste_cu_linte_carnati_si_seminte_de_fenicul

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.