Paste cu linte, carnati si seminte de fenicul
PrinteazaPaste cu linte, carnati si seminte de fenicul din: paste sombreri, usturoi, linte, morcov, frunză de dafin, ceapă, cârnaţi picanţi, ulei de măsline, sare, piper.
- 250 g paste sombreri
- 1 căţel de usturoi
- 150 g linte
- 1 morcov
- 1 frunză de dafin
- 1 ceapă
- 1 linguriţă seminţe de fenicul
- 100 g cârnaţi picanţi
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Tai mărunt ceapa şi usturoiul, iar morcovul îl razi. In 2 linguri de ulei încins, căleşti ceapa şi usturoiul, iar după ce a devenit transparentă ceapa, adaugi morcovul ras, frunza de dafin, seminţele de fenicul, iar după 3-4 minute, lintea spălată, 3 pahare cu apă fierbinte şi restul de ulei.
Laşi lintea pe foc pentru aproximativ 40 de minute.
După ce lintea a scăzut, scoţi frunza de dafin, adaugi sare, piper şi rondele de cârnaţi, în prealabil fripte sau prăjite uşor.
Fierbi pastele pe rând, în serii de câte 3-4 bucăţi, altfel se vor lipi între ele, pierzându-şi forma şi aspectul.
Ai grijă să nu le fierbi mai mult decât este indicat pe ambalaj. Serveşti pălărioarele pe un pat de linte şi cârnaţi.
Paste cu linte, carnati si seminte de fenicul
Pofta buna!