Paste cu sos de ciuperci si masline din: penne, ciuperci porcini, ciuperci champignon, masline verzi, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper alb. Ingrediente: 300 g penne 150 g ciuperci porcini 200 g ciuperci Champignon 100 g masline verzi 1 catel de usturoi 30 ml ulei de masline extravirgin sare piper alb Mod […]
Paste cu masline si sos picant
PrinteazaPaste cu masline si sos picant din: spaghete, malsine, rosii, usturoi, ceapa, chili, oua, ulei, otet, sare, piper, busuioc.
Ingrediente:
- 250 g spaghete
- 50 g măsline verzi fără sâmburi
- 4 linguri de roşii pasate
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă mică
- 1/2 linguriţă de praf de chili (sau ardei iute tocat)
- 2 ouă
- 1 lingură de ulei
- 2-3 linguri de oţet
- sare
- piper
- busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Până se fierb spaghetele, căleşte ceapa şi usturoiul tocate mărunt.
Adaugă măslinele rondele şi roşiile pasate. Potriveşte de sare, piper, praf de chili şi lasă cât să dea în clocot.
Separat, pune la fiert doi litri de apă în care torni oţetul. Sparge ouăle într-un castron.
Când apa începe să dea în clocot, adaugă cu grijă ouăle şi lasă-le patru minute.
Scoate-le şi ţine-le câteva secunde în apă rece.
Amestecă spaghetele cu sosul, decorează cu busuioc şi aşază deasupra oul poşat.
Paste cu masline si sos picant
Pofta buna!
Paste in sos de masline din: paste, masline, ulei, usturoi, ardei, ansoa, capere. Ingrediente: 500 g paste 150 g măsline negre fără sâmburi 3 linguri ulei 2 căţei usturoi un ardei iute uscat 6 fileuri anşoa 500 g roşii conservate 2 linguri capere Mod de preparare: In ulei încins se pun la călit usturoiul, […]
Pofta buna!