Paste cu mazare, fasole lata, smantana si parmezan
PrinteazaPaste cu mazare, fasole lata, smantana si parmezan din: mazăre proaspătă, fasole lată,ulei de măsline, usturoi, smantana grasa, menta, parmezan, sare, piper negru, paste.
Ingrediente:
- 150 g mazăre proaspătă
- 150 g fasole lată, cât mai proaspătă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 200 ml smântână grasă
- 1 mână de mentă
- 150 g parmezan
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 455 g paste
Mod de preparare:
In primul rând, scoateţi mazărea şi fasolea lată din păstăi. Dacă mazărea este mică, nu vă mai obosiţi s-o înmuiaţi. Dacă e tare, înmuiaţi-o în apă clocotită nesărată.
Faceţi la fel cu fasolea lată, iar dacă vi se pare că pieliţa de pe boabele mai mari e tare, îndepărtaţi-o după înmuiere.
Luaţi jumătate din cantitatea de mazăre şi fasole. Zdrobiţi-le, tocaţi-le sau centrifugaţi-le cu ajutorul robotului de bucătărie, până când devin aproape moi.
Puneţi uleiul de măsline şi usturoiul într-o tigaie cu fundul gros aproape încinsă.
Căliţi câteva clipe, fără să se rumenească, apoi adăugaţi mazărea şi fasolea zdrobite. Amestecaţi aproximativ 1 minut, apoi adăugaţi smântână şi restul de mazăre şi fasole lată. Puneţi şi menta şi lăsaţi să fiarbă la foc mic.
Adăugaţi jumătate din parmezan şi gustaţi, pentru a mai asezona dacă e nevoie. Intre timp, fierbeţi al dente pastele în apă cu sare şi adăugaţi-le peste sos, acesta ar trebui doar să le cuprindă.
Serviţi cu puţin parmezan presărat pe deasupra.
Pofta buna!