Paste cu mazăre si mentă

Printeaza

Paste cu mazăre si mentă din: taitei, sare, piper, praz, usturoi, ulei de masline, mazare, supa de legume, suc de lamaie si menta sau busuioc.

Ingrediente:

  • 400 g tăiţei subţiri
  • sare,
  • piper
  • 2 fire de praz
  • 2 căţei de ustu­roi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 250 g mazăre congelată
  • 150 ml supă de legume
  • suc de lămâie
  • 2 fire mentă sau busuioc

 

Mod de preparare:

Paste cu mazăre si mentă: Pastele se fierb într-o canti­tate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe am­balaj. Se taie prazul rondele şi se spală.

Se toacă usturoiul. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se căleşte usturoiul; se pune prazul şi se căleşte 3 min.

Apoi se adaugă mazărea congelată, se amestecă şi se stinge cu supa de legume; se lasă să fiarbă toate la foc moale, cca 5 min.

Se condimentează cu sare, piper şi suc de lămâie. Se toacă verdeaţa.

Se scurg pastele şi se amestecă împreu­nă cu legumele. Se aşază pe farfurii şi se ornează cu mentă sau busuioc.

Paste cu mazăre si mentă

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.