Paste cu mazăre picantă
PrinteazaO reteta de paste cu mazare picanta din: ulei de masline, ceapa, seminte de chimen, usturoi, rosii cherry, sos picant, mazare, lamaie, penne, patrunjel, sare si piper.
- 30ml ulei de măsline
- 6 cepe tăiate în jumătate
- 20 g seminţe de chimen zdrobite
- 3 căpăţâni de usturoi feliate
- 300 g roşii cherry tăiate în jumătate
- 20 ml sos picant
- 400g mazăre
- 1/2 lămâie
- 500 g penne
- 1 legătură de pătrunjel, tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie înaltă. Adaugă cepele şi căleşte-le uşor timp de 8 minute, până se înmoaie şi devin aurii. Presară chimenul şi usturoiul şi lasă pe foc încă 2 minute.
Pune roşiile în tigaie şi lasă-le timp de 5 minute. Adaugă sosul picant, mazărea, coaja şi sucul de lămâie. Asezonează cu sare, piper şi lasă pe foc încă 2-3 minute.
Intre timp, fierbe pastele după cum scrie pe pachet şi scurge-le. încorporează pastele în amestecul cu roşii şi amestecă până se întrepătrund.
Presară pătrunjelul tocat, amestecă şi apoi le poţi servi.
Paste cu mazăre picantă
Pofta buna!