Paste cu mazăre si smântână
PrinteazaO reteta de paste cu mazare si smantana din: paste, mazare, marar verde, ceapa, oua, smantana, cascaval, ulei, nucsoara, sare si piper.
- 600 g taitei sau alte paste mici
- 200 g mazare boabe din conserva sau fiarta
- 1 legatura marar verde
- 1 ceapa
- 3 oua
- 250 ml smantana
- 50 g cascaval ras
- 4 linguri ulei
- 1/2 lingurita nucsoara rasa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare timp de 8 minute. Scurgeţi-le de apă bine şi puneţi-le într-un castron mr mare. Faceţi un amestec din smântână, caşcaval, ouăle bătute, ceapa şi mărarul, tăiate mărunt, mazăre, nucşoară, sare şi piper. în acest amestec puneţi pastele. Omogenizaţi ingredientele.
Ungeţi cu ulei o tavă şi turnaţi amestecul. Nivelaţi-l şi coaceţi-l la cuptor, la foc potrivit, 20 – 30 de minute, până când se „rumeneşte uniform pe deasupra.
Serviţi preparatul cald. Puteţi coace preparatul în castroane individuale şi în acest caz servirea se face în aceste castroane, după ce au fost lăsate puţin să se răcească.
Paste cu mazăre si smântână
Pofta buna!
Incoming search terms:
- paste cu mazare si smantana