Paste verzi cu mazare si sos de telina din: paste verzi cu spanac, mazare, telina, lapte, smantana, sare, pipe negru, nucsoara si sunca de Parma. Ingrediente: 200 g paste verzi cu spanac 70 g mazăre congelată 1/2 ţelină mare 100 ml lapte dulce pasteurizat 100 ml smântână pentru gătit sare piper negru măcinat nucşoară […]
Paste cu mazăre si sos de smantana
PrinteazaPaste cu mazăre si sos de smantana din: paste, mazare, usturoi, sunculita, supa de legume, ulei, smantana, creme fraiche, parmezan, frunze de busuioc, sare, piper.
- 400 g paste Casarecce
- 200 g mazăre congelată
- 1 căţel de usturoi
- 200 g şunculiţă un pic afumată
- 1 lingură de ulei
- 100 ml supă de legume
- 100 ml smântână obişnuită
- 1 lingură de creme fraiche
- 1 lingură de parmezan
- 2 linguri de frunze de busuioc
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Fierbi pastele în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.
Mazărea o laşi la decongelat. Căţelul de usturoi îl toci mărunt, apoi îl căleşti împreună cu şunculiţă în ulei încins.
Stingi cu supa de legume şi cu smântână. Aduci totul la fierbere şi laşi câteva minute.
Apoi adaugi mazărea, parmezanul şi smântână groasă şi amesteci totul. Dacă e necesar, pui sare şi dai gust cu piper.
Tai frunzuliţele de busuioc in fâşii subţiri. Scurgi un pic pastele şi încălzeşti puţin castronelele în care urmează să le pui.
Amesteci pastele Casarecce cu sosul de smântână şi le aduci la masă decorate cu fâşiuţe de busuioc.
Pastele Casarecce sunt un fel de macaroane mai groase, răsucite şi rupte în bucăţi.
Creme Fraiche este denumirea pentru un sortiment de smântână mai groasă şi mai grasă decât cea obişnuită, pasteurizată.
Pofta buna!
poate iti place si:
Paste verzi cu mazare si sos de telina
Pofta buna!