Paste mediteraneene cu busuioc
PrinteazaO reteta de Paste mediteraneene cu busuioc din: ardei, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, zahar brun, rosii, paste, busuioc si parmezan.
- 2 ardei roşii, curăţaţi de seminţe, tăiaţi în bucăţi
- 2 cepe roşii, tăiate în sferturi
- 2 ardei iuţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi
- 3 căţei de usturoi, tocaţi grosier
- 1 linguriţă de zahăr brun
- 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru sevit
- 1kg de roşii mici, tăiate în sferturi
- 350g de paste
- 1 mână frunze de busuioc
- 2 linguri de parmezan ras, pentru servit
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6. Într-o tavă mare, se presară ardeii, ceapa roşie, ardeii iuţi şi usturoiul. Se presară zahărul, se stropeşte cu uleiul de măsline şi se asezonează cu sare şi piper. Se lasă la cuptor 15 minute, se adaugă roşiile şi se mai lasă 15 minute, până când se înmoaie toate legumele şi devin aurii.
În timp ce se fac legumele, se fierb pastele într-o oală cu apă sărată, conform instrucţiunilor de pe pachet, până când se înmoaie, dar nu de tot. Se scurg bine de apă.
Se scot legumele din cuptor, se adaugă pastele peste ele şi se amestecă uşor. Se rup frunze de busuioc şi se presară deasupra, împreună cu parmezanul.
Paste mediteraneene cu busuioc
Pofta buna!