Paste mediteraneene cu busuioc

Printeaza

O reteta de Paste mediteraneene cu busuioc din: ardei, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, zahar brun, rosii, paste, busuioc si parmezan.

Ingrediente:Paste mediteraneene cu busuioc

  • 2 ardei roşii, curăţaţi de seminţe, tăiaţi în bucăţi
  • 2 cepe roşii, tăiate în sferturi
  • 2 ardei iuţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi grosier
  • 1 linguriţă de zahăr brun
  • 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru sevit
  • 1kg de roşii mici, tăiate în sferturi
  • 350g de paste
  • 1 mână frunze de busuioc
  • 2 linguri de parmezan ras, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6. Într-o tavă mare, se presară ardeii, ceapa roşie, ardeii iuţi şi usturoiul. Se presară zahărul, se stropeşte cu uleiul de măsline şi se asezonează cu sare şi piper. Se lasă la cuptor 15 minute, se adaugă roşiile şi se mai lasă 15 minute, până când se înmoaie toate legumele şi devin aurii.

În timp ce se fac legumele, se fierb pastele într-o oală cu apă sărată, conform instrucţiunilor de pe pachet, până când se înmoaie, dar nu de tot. Se scurg bine de apă.

Se scot legumele din cuptor, se adaugă pastele peste ele şi se amestecă uşor. Se rup frunze de busuioc şi se presară deasupra, împreună cu parmezanul.

Paste mediteraneene cu busuioc

Paste mediteraneene cu busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.