Paste cu midii si rosii uscate
PrinteazaPaste cu midii si rosii uscate din: paste, fasole alba pastai, midii, seminte de dovleac, ciuperci, rosii uscate in ulei, patrunjel, usturoi, ulei de masline, frunza de dafin, vin alb sec, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g paste
- 300 g fasole alba pastai
- 400 g midii
- 100 g seminte de dovleac
- 250 g ciuperci
- 150 g rosii uscate in ulei
- o legatura de patrunjel
- 3 catei de usturoi
- ulei de masline
- o frunza de dafin
- 200 ml vin alb sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciupercile se spală, se scurg de apă, se taie înjumătăţi şi se prăjesc în puţin ulei. Fasolea albă se taie bucăţi şi se fierbe în apă cu sare.
Intr-o oală se pune vinul alb, 500 ml apă, frunza de dafin, două fire de pătrunjel, sare şi piper după gust.
Se adaugă midiile şi se fierb 15-20 de minute la foc mediu.
Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pune într-un bol. Se adaugă jumătate de legătură de pătrunjel tăiată mărunt, 75 g seminţe de dovleac, sare şi piper după gust. Se toarnă trei linguri cu ulei de măsline şi se pasează totul cu un blender.
Pastele se fierb în apă cu sare, se trec printr-un jet de apă rece şi, după ce s-au scurs, se pun într-un bol.
Se adaugă fasolea şi midiile fierte, ciupercile prăjite, roşiile uscate tăiate bucăţele şi pasta de usturoi cu verdeaţă.
Se amestecă totul şi se serveşte imediat, presărată cu seminţele rămase.
O parte din rosiile uscate se pot toca marunt si adauga la pasta de usturoi.
Paste cu midii si rosii uscate
Pofta buna!
De unde gasesc eu rosii uscate?