Paste cu morcovi si usturoi

Printeaza

Paste cu morcovi si usturoi din: usturoi, faina, oua, spanac, stafide, seminte de pin, nuci, cimbru, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 4 ouă
  • 100 g spanac
  • 500 g morcovi baby
  • 100 g stafide
  • 50 g seminţe de pin
  • 50 g nuci
  • o căpăţână usturoi
  • cimbru
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spanacul se fierbe, se pasează cu un blender şi se pune într-o strecurătoare. Făina se cerne într-un castron mai mare şi în mijloc se pun ouăle bătute cu o furculiţă.

Se adaugă jumătate de linguriţă de sare şi spanacul răcit. Se frământă până rezultă un aluat potri­vit de tare, se acoperă cu un castron şi se lasă să stea zece minute.

Se întinde o foaie subţire, se taie fâşii late de un centimetru, se presară pe masă şi se lasă să se usuce zece minute.

Morcovii se spală, se fierb în apă cu sare şi se pun într-un castron.

Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se călesc mor­covii, se adaugă usturoiul şi stafi­dele, jumătate de cană de apă şi se lasă pe foc până scade sosul format.

Se servesc fierbinţi, presărate cu nuci şi seminţe de pin tocate mărunt.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. Trebuie sa incerc si eu pastele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.