Paste cu mozzarella cu cuptor

Printeaza

Paste cu mozzarella cu cuptor din: mozzarella, macaroni (sau alte paste scurte), unt, făină, usturoi, lapte, sare, piper.

Paste_cu_mozzarella_cu_cuptor

Ingrediente:

  • 250g de mozzarella
  • 400g de macaroni (sau alte paste scurte)
  • 4 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • 2 căţei de usturoi tocaţi fin
  • 400ml de lapte
  • sare şi piper

Mod de preparare:

Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, până sunt al dente.

Intr-o tigaie nonaderentă, se topesc 2 linguri de unt la foc mediu. Cu ajutorul unui tel, se încorporează făina, usturoiul, sare şi piper.

Se găteşte timp de 2-3 minute, amestecând continuu cu telul. Se adaugă laptele şi se amestecă rapid cu telul, ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se lasă amestecul să fiarbă până când începe să se îngroaşe, amestecând mereu cu telul.

După ce s-a îngroşat, se adaugă aproape toată mozzarella dată pe râzătoare sau tocată cubuleţe (se păstrează puţină pentru decor) şi macaroanele.

Se pune amestecul în patru forme unse cu unt, se adaugă pe deasupra mozzarella rămasă şi se coc timp de 10 minute la foc mare, până când devin rumene pe deasupra.

Paste cu mozzarella cu cuptor

Paste_cu_mozzarella_cu_cuptor

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Paste cu mozzarella şi sos bechamel

Paste cu mozzarella şi sos bechamel

O reteta de paste cu mozzarella si sos bechamel din: paste, sunca, mozzarella, cicoare rosie, ulei de masline extravirgin, ceapa, unt, sare, lapte, un, faina alba si sare. Ingrediente: 300 g paste scurte 100 g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto) 50 g mozzarella 2 căpăţâni cicoare roşie (radicchio) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ceapă […]

 

Salata de paste cu sparanghel

Salata de paste cu mozzarella

Salata de paste cu mozzarella din: paste, oua, rosii, mozzarella, rucola, busuioc, otet, sare. Ingrediente: 300 g paste scurte 6 ouă de prepeliţă 6-8 roşii cherry câteva rondele de mozzarella o mână salată rucola câteva frunze busuioc oţet balsamic sare   Mod de preparare: Se pun la fiert, în vase separate, ouăle şi pastele. Se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.