Paste cu mozzarella, mentă şi sos de roşii
PrinteazaO reteta de paste cu mozzarella, menta si sos de rosii din: coaja si suc de lamaie, ceapa rosie, spaghetti, ulei de masline, capere, ardei iute, zahar, rosii cherry, menta, chives, mozzarella, sare si piper.
- coaja si sucul de la 1 lamaie
- 1 ceapa rosie, tocata foarte fin
- 400 g spaghetti
- 6 linguri ulei de masline extravirgin plus extra pentru stropit
- 4 lingurite de capere mici
- 1 ardei rosu iute, fara seminte si tocat fin
- putin zahar
- 500 g de rosii cherry coapte, taiate in sferturi
- frunzele rupte de la 1 legatura de menta
- 1 mana de chives, rupte
- 250 g mozzarella
- sare si piper
Mod de preparare:
Se pun sucul şi coaja de lămâie într-un castron mare, se adaugă ceapa, apoi se asezonează cu sare şi piper. Se lasă deoparte 10 minute, pentru a lăsa ceapa să se înmoaie puţin. Se fierb spaghetele 10 minute. Se amesteca uleiul, caperele, ardeiul iute şi zahărul cu ceapa aromată, apoi se asezonează din belşug.
Cand pastele sunt gata, se scurg, se amestecă cu puţin ulei, apoi se lasă să se răcească puţin. Se aşază în castron împreună cu dressingul, se adaugă roşiile şi majoritatea ierburilor şi se amestecă bine. Se rupe mozzarella şi se adaugă în castron. Se aşază deasupra şi mai multe ierburi şi se stropeşte totul cu ulei.
Paste cu mozzarella, mentă şi sos de roşii
Pofta buna!
MI-ai facut pofta cu pastele astea