Paste cu mozzarella pane
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu mozzarella pane din: ceapa, usturoi, telina verde, busuioc, ulei, rosii, spaghete, sare, mozzarella, oua, parmezan, faina, piper si unt.
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 fire de telina verde
- 1 legatura busuioc
- 5 linguri ulei
- 800 g rosii decojite (la cutie)
- 500 g spaghete
- sare
- 250 g mozzarella
- 2 oua
- 100 g parmezan ras
- faina
- piper
- 1 lingurita unt
Mod de preparare:
Se pregătesc legumele. Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi ţelina verde. Se taie fâşii frunzele de busuioc. Se călesc toate în 2 linguri de ulei; se adaugă roşiile şi se lasă să fiarbă la foc mic 15 min.
Se fierb pastele al dente în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se lasă să se scurgă mozzarella şi se taie felii groase de 2 cm. Se amestecă ouăle cu parmezan.
Se încinge restul de ulei. Se tăvăleşte mozzarella întâi prin făină, apoi prin amestecul de parmezan; se rumeneşte pe ambele feţe. Se condimentează sosul, se adaugă unt şi busuioc. Se scurg pastele şi se servesc cu sos şi mozzarella.
Paste cu mozzarella pane
Pofta buna!