Paste cu mozzarella – usor de preparat
PrinteazaPaste cu mozzarella din: mozzarella, paste, unt, faina, usturoi, lapte, sare, piper.
- 250g de mozzarella
- 400g de paste
- 4 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 2 căţei de usturoi tocaţi fin
- 400ml de lapte
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, până sunt al dente.
Intr-o tigaie nonaderentă, se topesc 2 linguri de unt la foc mediu.
Cu ajutorul unui tel, se încorporează făina, usturoiul, sare şi piper. Se găteşte timp de 2-3 minute, amestecând continuu cu telul.
Se adaugă laptele şi se amestecă rapid cu telul, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se lasă amestecul să fiarbă până când începe să se îngroaşe, amestecând mereu cu telul.
După ce s-a îngroşat, se adaugă aproape toată mozzarella dată pe razătoare sau tocată cubuleţe (se păstrează puţină pentru decor) şi pastele.
Se pune amestecul în patru forme unse cu unt, se adaugă pe deasupra mozzarella rămasă şi se coc timp de 10 minute la foc mare, până când devin rumene pe deasupra.
Paste cu mozzarella
Pofta buna!