Paste multicolore
PrinteazaPaste multicolore
Ingrediente:
- 1 pachet cu paste în două culori
- 1 broccoli mic
- 1 ardei gras
- 1 castravete
- 2 fire de sparanghel
- 1 linguriţă cu unt
- Pentru sos:
- 50 g unt
- 50 g făină
- 350 ml supă de oase sau de legume
- sare
Preparare:
Pune pastele la fiert în apă cu un praf de sare. Scurge-le bine şi clăteşte-le apoi cu apă rece din abundenţă. Separat, fierbe boccoli rupt bucheţele şi sparanghelul, bucăţi. Intre timp, topeşte untul, adaugă făina şi căleşte-o fără să o rumeneşti.
Stinge cu supa de oase sau de legume şi amestecă energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Lasă să fiarbă 15-20 de minute, la foc domol. Potriveşte gustul de sare şi strecoară sosul astfel preparat printr-o sită deasă, încălzeşte pastele în puţin unt topit.
Amestecă-le apoi într-un castron cu broccoli, sparanghelul, ardeiul tăiat fâşii şi castravetele, rondele. Serveşte pastele cu sosul strecurat bine.
Pofta buna!
Imi plac pastele foarte mult. O sa fac si eu reteta propusa de voi, mai ales ca are si broccoli.