Paste cu nuci si caise
PrinteazaO reteta delicioasa de Paste cu nuci si caise din: prune, caise, nuca, zahar tos, scortisoara, cuisoare, unt, miere, suc de lamaie.
- 300 g paste mici
- 4 prune
- 500 g caise
- 100 g miez de nucă
- 100 g zahăr tos
- o linguriţă cu pudră de scorţişoară
- un vârf de linguriţă cu pudră de cuişoare
- 100 g unt
- o lingură cu miere
- două linguri cu suc de lămâie
Mod de preparare:
Caisele şi prunele se spală, se opăresc câteva minute în apă clocotită şi se scot cu o spumieră într-un castron.
După ce s-au răcit puţin, se curăţă de pieliţă, se scot sâmburii şi se desfac în jumătăţi.
Se pune untul într-o tigaie şi când a început să fiarbă se adaugă mierea, zahărul tos, pudra de scorţişoară, pudra de cuişoare şi miezul de nucă tocat mărunt.
Se fierbe totul pâiă capătă aspectul de sos caramelizat, se adaugă sucul de lămâie, se mai fierbe un minut şi se ia de pe foc.
Pastele se fierb, se trec printr-un jet de apă rece, se pun într-o strecurătoare şi după ce s-au scurs se pun in boluri.
Se aşază deasupra fructele, se toarnă peste ele sosul caramelizat şi se servesc imediat.
Paste cu nuci si caise
Pofta buna!