Paste cu nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu: nuci, linte, ceapa, ardei iute, ulei de masline, usturoi, frunza de dafin, seminte coriandru, sare, piper, oregano, rosii cherry, patrunjel.
- 500 g paste colorate
- 200 g linte
- o ceapă
- un ardei iute verde
- 100 g miez de nucă
- 100 ml ulei de măsline
- 4 căţei de usturoi
- o frunză de dafin
- o linguriţă cu seminţe de coriandru
- sare
- piper
- oregano
- roşii cherry
- pătrunjel
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune la călit în puţin ulei de măsline.
Se adaugă frunza de dafin, lintea spălată, sare, piper şi apă cât să depăşească lintea cu două degete. Se acoperă cu un capac şi se lasă pe foc până ce lintea este fiartă, eventual mai adăugând apă pe parcurs. Se clăteşte cu apă rece şi se pune într-o strecurătoare.
Intr-o cratiţă se încinge restul de ulei, se presară usturoiul şi ardeiul iute feliate, seminţele de coriandru măcinate şi se călesc două minute. Se adaugă lintea scursă, se condimentează, se prăjesc la foc mediu cinci minute şi se iau de pe foc.
Se fierb pastele cu puţină sare, se scurg de apă şi se pun într-un bol împreună cu amestecul din cratiţă. Se presară pătrunjel tocat, nucile tocate mărunt, se amestecă şi se servesc imediat.
Paste cu nuci
Pofta buna!