Paste orzo cu ton si telina
PrinteazaO reteta de paste orzo cu ton, telina, rosii cherry, ciuperci murate, alune crude, cimbru, sare, piper si ulei de masline.
- 250 g paste orzo
- 250 g roşii cherry
- 200 g ciuperci murate
- două conserve ton în ulei
- două tije de ţelină
- 75 g alune crude
- cimbru
- sare
- piper
- ulei de măsline
- roşii
Mod de preparare:
Se fierbe apă cu sare, puţin ulei şi când începe să clocotească se adaugă pastele orzo. Se fierb până se înmoaie, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Se încing două linguri de ulei într-o tigaie, se pune o crenguţă de cimbru, apoi roşiile cherry spălate şi şterse de apă.
Se călesc până încep să se înmoaie şi se crapă, se scot într-un castron şi în locul lor se pun alunele şi tijele de ţelină tăiate felii subţiri.
Se prăjesc până ce alunele devin maronii, se scot şi se pun peste roşii. Pastele orzo se transferă într-un bol, se presară deasupra alunele şi ţelina, roşiile şi ciupercile murate.
Se condimentează, se presară cimbru tocat, două linguri de ulei şi se amestecă. Se pun în farfurii, se aşază deasupra bucăţi de ton scurse de ulei şi se servesc imediat. In locul roşiilor cherry se pot folosi felii de roşii obişnuite.
Poftă bună!