Paste cu oua si ciuperci

Printeaza

O reteta de paste cu oua si ciuperci din: paste, faina, oua, apa, lapte, ceapa, ciuperci, bacon, boia, smantana, branza topita, amidon, sambal oelek, ulei si cascaval.

Ingrediente:Paste cu oua si ciuperci

  • 150 g paste scurte
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 375 ml lichid (50% apa cu 50% lapte)
  • 2 cepe
  • 500 g ciuperci Champignon
  • 150 g bacon
  • boia
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri branza topita
  • 1 lingura amidon
  • 1 varf de cutit sambal oelek
  • 3 linguri ulei
  • cascaval ras

 

Mod de preparare:

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg. Faina se cerne intr-un castro si se face o gropita la mijloc. Se bat ouale cu sare si putin lapte si se toarna in gropita, se amesteca toate.

Se toarna treptat restul de lichid. Se adauga pastele si se lasa sa se odihneasca 45 de minute. Ciupercile se taie felii. Se taie baconul cubulete si se topeste intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se prajeste.

Se adauga ciupercile, sare, piper si boia. Se acopera si se inabusa circa 10 minute. Se adauga smantana si branza topita. Se dizolva amidonul in apa si se adauga in sos; se da in clocot; se condimenteaza cu sare, piper si sambal oelek.

Se incing intr-o tigaie portii succesive de ulei. Se asaza aluetul si se coc clatite. Se incinge cuptorul la 200C. Se umplu clatitele cu ciuperci si se pun frumos pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se presara apoi peste ele cascaval si se rumenesc la cuptor.

Paste cu oua si ciuperci

Paste cu oua si ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.